MSFS 2024 (NL-UPDATE)


met Nederlandse vertaling

Op de FS Expo 2023 onthulden Microsoft-vertegenwoordigers Jorg Neumann en Sebastian Wloch de opwindende details van de aanstaande Flight Simulator 2024.  Ze onthulden ambitieuze plannen om de gebruikerservaring te verbeteren met belangrijke aandachtsgebieden, waaronder simulatieactiviteiten, kernsimulatortechnologie en een nauwgezette “Digital Twin” -weergave van de wereld.

Verbeterd door de nieuwste technologische functies en innovatieve verbeteringen, belooft de nieuwste onderneming van Microsoft de vluchtsimulatie-ervaring naar nieuwe hoogten te tillen.

De hoogtepunten van het seminar waren ook de toewijding van Microsoft om de simulator toegankelijker te maken en de introductie van zeer gewilde functies zoals geavanceerde natuurkundige simulaties en uitgebreide vliegtuigsystemen.

De volgende secties gaan dieper in op deze opwindende details om een uitgebreid overzicht te geven van wat de nieuwe sim te wachten staat.

Een van de meer substantiële wijzigingen die worden geïntroduceerd, is de benadering van Microsoft om de enorme omvang van de simulator te beheren. In eerdere versies moesten gebruikers een aanzienlijke hoeveelheid gegevens naar hun lokale opslag downloaden om de volledige breedte van de simulator te ervaren. Microsoft heeft deze uitdaging onderkend en werkt aan een gebruiksvriendelijkere oplossing.

In het nieuwe platform wil Microsoft de totale grootte van de simulator optimaliseren en meer gegevens naar de Cloud migreren. Deze stap maakt on-demand streaming mogelijk, waardoor de datalast op de lokale opslag van gebruikers wordt verlicht. In praktische zin betekent dit dat gebruikers alleen specifieke componenten downloaden die ze nodig hebben, waardoor de voetafdruk van de simulator drastisch wordt verkleind.

Deze Cloud gerichte benadering optimaliseert niet alleen de gebruikerservaring, maar vergroot ook de toegankelijkheid van de simulator. Het houdt de minimale systeemvereisten effectief laag, waardoor meer mensen de wereld van vluchtsimulatie kunnen ervaren, zelfs degenen met minder krachtige hardware.

Bij dit streven heeft Microsoft scherp gelet op het behoud van achterwaartse compatibiliteit en het behoud van bestaande door gebruikers gegenereerde inhoud. Het bedrijf bevestigde dat de community map, een vitaal knooppunt voor de creativiteit en collectieve inspanningen van de community, intact zou blijven en de bloeiende vluchtsimulatiegemeenschap zou bevorderen.

Deze verschuiving naar de Cloud betekent een aanzienlijke vooruitgang in het beheer van vluchtsimulatiegegevens. Door het potentieel van Cloud computing te benutten, maakt Microsoft de weg vrij voor een tijdperk van vluchtsimulatie dat toegankelijker, beheersbaarder en meeslepender is dan ooit tevoren.

FS2024 staat klaar om de concurrentie te verslaan op het gebied van fysica en aerodynamica, waardoor de langdurige dominantie van X-Plane op deze afdeling mogelijk wordt uitgedaagd. De 2024-versie introduceert een reeks nieuwe functies en verbeteringen die gebruikmaken van geavanceerde natuurkundige simulaties, met als doel een ongeëvenaard realisme in vluchtdynamiek te bieden.

De traditionele benadering van vluchtdynamiek omvat een vereenvoudigde reeks aerodynamicaberekeningen die niet noodzakelijkerwijs de volledige complexiteit van de vlucht weergeven. Microsoft streeft er echter naar om deze grenzen te verleggen. Door nieuwe natuurkundige methoden te gebruiken, zoals simulatie van stijve en zachte lichamen, en zelfs door weefsel- en touwsimulaties te introduceren, waagt Microsoft zich op nieuwe terreinen van realisme.

Deze ontwikkelingen zijn niet alleen van toepassing op vliegtuigen, maar strekken zich ook uit tot andere vormen van luchtobjecten. Microsoft demonstreerde deze vooruitgang bijvoorbeeld met behulp van een ballon, die de nuances liet zien van inflatie, deflatie en vlucht, allemaal beheerst door deze nieuwe natuurkundige systemen.

Over de hele linie hebben vliegtuigsystemen aanzienlijke upgrades en verbeteringen ondergaan. Deze omvatten verbeterde elektrische, pneumatische, brandstof- en hydraulische systemen, samen met dynamische slijtage en de introductie van storingen voor extra realisme. De simulator belooft ook uitgebreidere elektronische systemen en de opname van cockpit tablets als standaardfuncties.

Dergelijke ontwikkelingen komen tegemoet aan de honger naar realisme onder sim-enthousiastelingen, waarbij elk onderdeel bijdraagt aan een meer authentieke, responsieve en meeslepende ervaring.

De stappen voorwaarts van Microsoft op het gebied van fysica en aerodynamica duiden op een belangrijke mijlpaal in vluchtsimulatie. Door een nauwkeuriger en uitgebreider beeld te geven van de vluchtdynamiek, zou de aankomende simulator Microsoft kunnen positioneren als een sterke concurrent tegen gerenommeerde platforms zoals X-Plane. Het zou fascinerend zijn om te zien hoe deze ontwikkelingen het landschap van vluchtsimulatie de komende jaren zullen hervormen.

Het concept van de “Digital Twin” heeft het spel veranderd in vluchtsimulatie en Microsoft wil deze digitale representatie van de wereld graag verder verbeteren. Het primaire doel van de digitale tweeling is om een visueel verbluffende en nauwkeurige weergave van onze planeet te leveren, tot in de kleinste details. De technologie achter deze digitale spiegeling is innovatief en grensverleggend en verlegt de grenzen van wat mogelijk is in vluchtsimulatie.

Een van de belangrijkste verbeteringen in de nieuwe 2024-versie ligt in de benadering van terreinen en landschappen. Microsoft erkent de beperkingen in gebieden zonder uitgebreide gegevensdekking en heeft nieuwe training op lage hoogte voor machine learning ingebouwd om nauwkeurige weergaven van landelijke regio’s te genereren. Zelfs als er geen fotogrammetriegegevens beschikbaar zijn, kunnen Microsoft en Asobo Studios landschappen met opmerkelijke nauwkeurigheid nabootsen.

De innovatieve “3D uit 2D”-technologie van het team is een belangrijk hoogtepunt. Met deze methode kunnen grondkenmerken met een hoge resolutie worden gegenereerd uit minder gedetailleerde 2D-gegevens. Als gevolg hiervan kan de simulator terrein weergeven met een fijne korreligheid tot 50 cm. Deze functie is met name handig voor het reproduceren van iconische natuurlijke oriëntatiepunten, zoals de Kilimanjaro, met indrukwekkende details, ondanks het ontbreken van hoogwaardige fotogrammetrische gegevens.

Bovendien is de simulator nu uitgerust met verbeterde 3D-bomen, realistischer grondmateriaal en verbeterde kliffen, wat bijdraagt aan een meer meeslepende en boeiende virtuele omgeving. De verbeteringen in deze aspecten hebben geleid tot de creatie van een ongelooflijk levensechte digitale tweeling, die gebruikers een echt authentieke vluchtsimulatie-ervaring biedt.

De nieuwe 2024-versie maakt ongetwijfeld een sprong voorwaarts door deze geavanceerde technologieën en methodologieën te omarmen. De toewijding om piloten een realistische en meeslepende wereld te bieden om te verkennen, vertegenwoordigt de toewijding van Microsoft om de grenzen te verleggen van wat momenteel mogelijk is binnen vluchtsimulatie.

De wereld van Flight Simulator 2024 is meer dan alleen statische landschappen en realistische fysica. Microsoft streeft ernaar de digitale wereld nieuw leven in te blazen en de dynamische essentie van onze planeet vast te leggen. De toevoeging van seizoenen introduceert een cyclische verandering in de omgeving, verbetert de gebruikerservaring en creëert een meer authentieke sfeer.

Natuurlijke fenomenen zoals de aurora borealis, tornado’s en stormen worden ook geïntroduceerd, wat een laagje onvoorspelbare opwinding toevoegt aan de simulator. Bovendien biedt de virtuele wereld nu onderdak aan migrerende dieren, wereldwijd live scheepsverkeer (zal het de freeware AI boot- en scheepsverkeer freeware overbodig maken?), en verbeterd real-time luchtverkeer. Deze sprong naar een levende wereld voegt een unieke dimensie toe aan de simulator, waardoor de vliegervaring meeslepender en levensechter wordt.

Van de bruisende steden tot de eenzame wildernis, de opname van deze dynamische elementen weerspiegelt de complexiteit en schoonheid van de wereld waarin we leven, waardoor het nieuwe platform niet alleen een simulator wordt, maar een levendig, interactief digitaal universum.

De aankomende release introduceert een groot aantal verbeteringen en upgrades voor verschillende vliegtuigsystemen. Voortbouwend op hun toch al robuuste simulator, wil Microsoft virtuele piloten een meer uitgebreide, realistische ervaring bieden.

Verbeterde elektrische, pneumatische, brandstof- en hydraulische systemen zijn slechts enkele gebieden waar gebruikers substantiële upgrades zullen opmerken. Dit betekent dat gebruikers kunnen anticiperen op een meer authentieke interactie met de systemen van het vliegtuig, waardoor ze dichter bij real-world luchtvaartscenario’s komen.

Bovendien zal de simulator dynamische slijtage en systeemstoringen introduceren. Deze elementen voegen een extra laag realisme toe aan de vliegervaring en dagen gebruikers uit om zich aan te passen aan en te reageren op onverwachte situaties, net als echte piloten.

Om de ervaring in de cockpit verder te verbeteren, beschikt de simulator over uitgebreide elektronische systemen en standaard cockpit tablets. Deze tools bieden meer besturings- en navigatiemogelijkheden, in navolging van de vooruitgang in moderne luchtvaarttechnologie.

Met deze innovaties en verbeteringen is FS2024 klaar om een ongeëvenaarde vluchtsimulatie-ervaring te leveren die de grens tussen virtueel en echt vervaagt.

Een integraal onderdeel van de vluchtsimulators van Microsoft is het rijke ecosysteem van add-ons en aanpassingen die zijn gemaakt door de gepassioneerde gebruikersgemeenschap. Dit erkennende, heeft Microsoft ervoor gezorgd dat de nieuwste versie compatibel blijft met bestaande freeware add-ons. Dit betekent dat gebruikers naadloos kunnen blijven genieten van hun favoriete aanpassingen en verbeteringen zonder compatibiliteitsproblemen.

Bovendien blijft de populaire ‘Community Folder’, een hub voor door gebruikers gegenereerde inhoud, intact. Dit is een duidelijke knipoog naar de toewijding van Microsoft om de bloeiende cultuur van creativiteit en innovatie binnen de vluchtsimulatorgemeenschap in stand te houden.

Hier is een beknopt overzicht van de aangekondigde nieuwe functies:

  • Verbeterde simulatieactiviteiten: de toevoeging van real-life luchtvaartactiviteiten en vliegstijlen, waardoor gebruikers een meer interactieve ervaring krijgen.
  • Gegevensopslag in de Cloud: de lokale opslagvoetafdruk verkleinen door meer gegevens naar de Cloud te verplaatsen en on-demand streaming mogelijk te maken.
  • Geavanceerde fysica en aerodynamica: de introductie van nieuwe fysische methoden en simulaties, waaronder simulaties van stijve en zachte lichamen, weefsels en touwen.
  • Verbeterd terrein: gebruik van ‘3D uit 2D’-technologie en training op lage hoogte voor machine learning voor een nauwkeurigere en gedetailleerdere weergave van verschillende landschappen.
  • Dynamic Living World: opname van verschillende seizoenen, real-time lucht- en scheepsverkeer, migrerende dieren en atmosferische fenomenen zoals aurora borealis en stormen.
  • Achterwaartse compatibiliteit: ervoor zorgen dat bestaande freeware-add-ons compatibel zijn met de nieuwe versie van de simulator.
  • Verbeterde vliegtuigsystemen: upgrades voor alle vliegtuigsystemen, inclusief elektrische, pneumatische, brandstof- en hydraulische systemen, plus dynamische slijtage en storingen.
  • Verbeterde elektronische systemen en cockpit-tablets: uitgebreide elektronische systemen en de opname van cockpit-tablets als standaardfuncties, waardoor piloten verbeterde besturings- en navigatiemogelijkheden krijgen.

Hierboven kun je de 28 minuten durende officiële presentatievideo bekijken waarin de nieuwe sim en de functies die we hierboven hebben besproken in detail worden besproken.